Promocija zbirke eseja Čovek i kosmos... na Konrasfestu

Izvor: Art-anima.com, 10.Jul.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbirke eseja "Čovek i kosmos..." na Konrasfestu

Izdavačka kuća "Konras" organizuje u galeriji "Progres" od 09. do 14. jula festival umetnosti "Konrasfest". Pored književnog programa, ovu manifestaciju činiće i izložbe fotografija, kaligrafija, slika i eksponata, te dva multimedijalna događaja.

Ljubiteljima fantastičke književnosti posebno interesantan događaj može biti predstavljanje knjige "Čovek i kosmos u delu Artura Klarka i Stanislava Lema" dr Novice Petrovića, koji je na programu poslednjeg dana festivala, u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << 14. jula. Početak promocije zakazan je za 20 časova, a o knjizi će, pored autora, govoriti dr Zoran Živković i dr Miloslav Šutić.

Knjiga "Čovek i kosmos u delu Artura Klarka i Stanislava Lema" zasnovana je na istoimenoj doktorskoj disertaciji, koju je dr Novica Petrović odbranio 2005. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Na sajtu izdavača o ovoj knjizi se kaže sledeće: "Pažljivo praćenje antropoloških nijansi i njihovo sagledavanje u dodiru sa 'hladnim', premoćnim svetom tehnike, osnovna je nit ovih naučnih istaživanja. Zato je autor, u takvom kontekstu, uspeo da sagleda i najsuptilnije nijanse duševnosti junaka u delima pomenutih pisaca, sugerišući misao da je čitav 'dekor' mašinske civilizacije ipak proistekao iz 'sila' čovekovog duha i duše, a da, istovremeno, taj 'dekor' maksimalno ugrožava svoje izvore."

Kompletnu satnicu programa "Konrasfesta" možete pogledati na forumu sajta Art-Anima.com.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.