Preminuo glumac Velimir Bata Životić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2011, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Velimir Bata Životić

NOVI SAD -

U Novom Sadu je, u 87. godini, preminuo glumac Velimir Bata Životić, prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u penziji, saopštio je danas SNP.

Karijeru profesionalnog dramskog umetnika počeo je u Pančevu i Somboru, a više od 33 godine proveo je u SNP-u, gde je i posle penzionisanja nastavio da igra u predstavama.

Kao vrstan umetnik, ulogama je prilazio studiozno i sa istančanim osećajem za kontrolu scenskog pokreta, bojeći ih glasovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specifičnostima i ukrašavajući odnegovanom kulturom govora.

Igrao je u mnogobrojnim radio-dramama i emisijama, a publika će ga pamtiti i po ulogama u značajnim televizijskim serijama i na filmu.

Dobitnik je Sterijine nagrade, više priznanja Susreta vojvođanskih pozorišta, Oktobarske nagrade Novog Sada, Ordena zasluga za narod sa srebrnom zvezdom kao i Zlatne medalje SNP-a „Jovan Đorđević“.

Komemoracija povodom smrti Velimira Bate Životića biće održana u SNP-u 18. maja u 9.30 a sahrana je na Novom groblju u 12 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Velimir Bata Životić

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Maj.2011

U Novom Sadu je, u 87. godini, preminuo glumac Velimir Bata Životić, prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u penziji, saopštio je danas SNP. Karijeru profesionalnog dramskog umetnika počeo je u Pančevu i Somboru, a više od 33 godine proveo je u SNP-u,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Umro glumac Velimir Životić

Izvor: B92, 16.Maj.2011

U Novom Sadu je, u 87. godini, preminuo glumac Velimir Bata Životić, prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u penziji, saopštieno je 16. maja iz SNP...Karijeru profesionalnog dramskog umetnika počeo je u Pančevu i Somboru, a više od 33 godine proveo je u SNP-u, gde je i posle penzionisanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.