Preminuo glumac Gorden Kej, Rene iz serije „Alo, alo!“

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Gorden Kej, Rene iz serije „Alo, alo!“

Engleski glumac Gorden Kej, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji „Alo, alo!“ preminuo je u 75. godini.

Gorden Ficdžerald Kej bio je pozorišni i televizijski glumac koji je svetsku slavu stekao ulogom konobara Renea Artoa u Bi-Bi-Sijevom nagrađivanom sitkomu Alo, alo!, koji se prikazivao u periodu od 1982. do 1992. godine, i čija se radnja dešavala u okupiranoj Francuskoj tokom Drugog svetskog rata.



Kej se pojavio u ukupno 84 epizode, kao i u pozorišnoj verziji.

Njegova poslednja televizijska uloga bila je upravo jednokratan povratak u seriju Alo, alo! 2007. godine, epizodu koja je okupila nekoliko glumaca iz originalne postave.

Takođe se pojavio u Bi-Bi-Sijevom skeču Revolver 2004. godine.



Kao mladić, Gorden Kej je aktivno igrao ragbi, radio je i u fabrikama tekstila i traktora. Studirao je na Univerzitetu „King Džejms“ u rodnom Hadersfildu, a tokom studija radio je i kao radijski voditelj.

Godine 1965. napravio je radijski intervju sa „Bitlsima“.

Glumom je počeo da se bavi po okončanju studija i uglavnom je nastupao u sporednim ulogama u televizijskim serijama. Najveći uspeh u karijeri ostvario je glumeći glavnu ulogu u pomenutoj humorističkoj seriji Alo, alo!.

Tokom jake oluje u Evropi koja je zahvatila i Veliku Britaniju 1990. godine, doživeo je tešku povredu nakon što se deo drvene reklame odlomio, probio vetrobran njegovog automobila i zabio mu se u čelo.

RTS

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sjećanje na Relju Bašića, ZG

Izvor: SEEcult.org, 23.Jan.2017

Vrsta dogadjaja:  Bioskop Datum:  Saturday, December 16, 2017 - 17:00 Link:  http://kinotuskanac.hr Kino Tuškanac, Tuškanac 1, Zagreb Sjećanje na RELJU BAŠIĆA (1930-2017) (15/16.12.2017.)   17:00 MILIONI...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.