Premijere Aratos trija

Izvor: SEEcult.org, 30.Maj.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijere Aratos trija

Aratos trio premijerno će izvesti 4. juna u Narodnoj  biblioteci Srbije kompozicije Edvarda Manukiana, Rika Sovaša i Petera Šikelea, koje se svrstavaju među najznačajnije koje su pisane za taj kamerni sastav u 20. i 21. veku.

Aratos trio čine mladi profesionalni muzičari koji su ujedno i studenti doktorskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu - violinistkinja Katarina Popović, klarinetista Mihailo Samoran i pijanista Vanja Šćepanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << />
Kako mladi umetnici kažu, umetničko istraživanje i studijsko usavršavanje u oblasti kamerne muzike stalno ih je navodilo na nova dela pisana za taj sastav, koja publika još uvek nije imala priliku da čuje.

Aratos trio iza sebe ima više koncerata po Srbiji, a u planu su i koncerti u inostranstvu.

Predstojeći koncert deo je ciklusa “Subotom u 6” Narodne biblioteke Srbije, a biće održan u holu ispred njene Centralne čitaonice, uz besplatan ulaz.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.