Premijera predstave Blitva i krompir u Domu omladine

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Blitva i krompir" u Domu omladine

Premijera predstave "Blitva i krompir" biće održana 6. aprila u sali Amerikana u organizaciji Ludensa i Doma omladine Beograda.

Savremenu komediju mađarskog pisca Egrešija Zoltana izvode Andrej Šepetkovski, Nebojša Milovanović i Bojan Žirović, koji potpisuje i režiju. Za vizuelni identitet predstave zadužen je vajar Marko Crnobrnja, a za muziku Vladimir Pejković.

Žirović je danas na konferenciji za novinare u DOB-u rekao da je to u osnovi tranzicioni komad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o problemima koje tranzicija izaziva medju običnim ljudima i da se sa velikim uspehom igra širom istočne Evrope.

Ravnopravni likovi u predstavi su trojica fudbalskih sudija koji se sastaju pred početak, na poluvremenu i na kraju jedne presudne utakmice. Oni su predstavnici tri klasična tipa - pobednik, gubitnik i intrigant.

Ambiciozni, snalažljivi pobednik tranzicije (u izvođenju Milovanovića), siromašni, zajedljivi gubitnik (Žirović) i mamurni ulični pesnik (Šepetkovski) u pauzama suđenja, kroz puno obrta, otkrivaju intimne detalje iz svog života.

Ispod priče o fudbalu i snu o velikoj sportskoj karijeri, kriju se poslovni i životni neuspesi, izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da se uzme svoj život u svoje ruke, slabost da se prevazidju prepreke koje su nas slomile.

Žirović i Milovanović istakli su da su komad počeli da spremaju iz čistog zadovoljstva i da su uz entuzijazam, kao i pomoć prijatelja, doveli proces do kraja bez nekog producenta, a da im je drago što se sada uključio DOB i što će imati gde da igraju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.