Premijera filma Petlja Milutina Petrovića na Festu

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma "Petlja" Milutina Petrovića na Festu

Na 43. Festu danas će u Sava centru biti prikazano nekoliko stranih filmova u programu "Panorama", a u nacionalnoj takmičarskoj selekciji "Srpski fim" premijeru će imati "Petlja" Milutina Petrovića u Dvorani Doma sindikata (20).

"Petlja" je svrstana i u Festov ciklus "Microwave" kao ostvarenje snimljeno sa minimalnim budžetom, ali velikom autorskom slobodom.

Poznati reditelj Petrović je i koscenarista, a potpisuje i fotografiju, montažu i muziku, dok je koscenarista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i glavni glumac Saša Radojević.

U glumačkom ansamblu su Marina Marković, Ljuma Penov, Ivan Zarić, kao i

Ljubomir Šimunić, autor avangardnih filmova i fotografija čijem opusu je posvećena "Petlja".

U katalogu Festa ovaj film je opisan kao "susret Holivuda i evropskog andergraunda" i vizuelno istraživanje o fenomenima erotike na filmu.

U Sava centru biće prikazana drama "I dalje Alis" u režiji Ričarda Glacera i Vaša Vestmorelanda. Slavna glumica Džulijen Mur dobila je Oskara za naslovnu ulogu žene obolele od Alćajmerove bolesti.

Na repertoaru je i drama nominovana za Oskara "Rvanje sa ludilom" Beneta Milera, dobitnika nagrade za režiju na festivalu u Kanu.

U programu "Horizonti" biće prikazan ruski film "Bele noći poštara Alekseja Trjapicina" u režiji Andreja Končalovskog.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fenomen erotike na filmu

Izvor: SEEcult.org, 02.Mar.2015

Film “Petlja” Milutina Petrovića, posvećen delu Ljubomira Šimunića, autora avangardnih filmova i fotografija, premijerno će biti prikazan 2. marta u Domu sindikata u Beogradu, kao deo domaćeg takmičarskog programa 43. Festa i programske celine mikrobudžetskih filmova Microwave...Susret Holivuda...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.