Predloženi direktori ustanova kulture

Izvor: Akter, 17.Sep.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženi direktori ustanova kulture

Gradsko veće Beograda predložilo je kandidate za direktore ustanova kulture koje su u nadležnosti grada

Kako je saopštila gradska uprava, Nela Mićović je predložena za direktorku Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dok je Dragan Gačić kandidat za direktora Istorijskog arhiva grada Beograda.

Odlukom Gradskog veća, Tamara Vučković Manojlović je kandidovana za direktorku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a Aleksandar Đaja za direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Pozorišta na Terazijama.

Gradski odbornici će glasati i o predlogu da direktor Ateljea 212 bude Branimir Brstina, kao i o kandidaturi Aleksandra Rodića za funkciju direktora Malog pozorišta "Duško Radović".

Predloženo je i da na čelu Pozorišta "Puž" bude Branislav Milićević kao i da direktor Pozorišta lutaka "Pinokio" bude Igor Bojović.

Dušan Kovačević je kandidat za direktora "Zvezdara teatra", dok je Miloš Latinović predložen za direktora "Bitef teatra".

Za novog direktora Omladinskog pozorišta "Dadov" predložen je Vladimir Mijović, dok je Olivera Ježina kandidatkinja za direktorku

Dečijeg kulturnog centra Beograd.

Gradsko veće je predložilo da funkciju direktora Centra za kulturu Lazarevac obavlja Stela Stanišić, Centra za kulturu Mladenovac Branko Miloradović, a Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, Nataša Nikolić.

Mihailo Petković je kandidat za direktora Prodajne galerije "Beograd" a Filip Brusić Renaud za direktora Kuće legata.

Predloženo je da direktor Pozorišta "Boško Buha" bude Milorad Mandić, a da na čelu Beogradskog dramskog pozorišta bude Slobodan Ćustić.

Gradsko veće je Skupštini Beograda predložilo da novi direktor Muzeja Nikole Tesle bude Branimir Jovanović.

U saopštenju se dodaje da će ponovo biti raspisan javni konkurs za direktora Kulturnog centra Beograd, pošto su kandidati na prvom konkursu poslali nepotpune prijave.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.