Poslanici u nastavku o izmenama Zakona o kulturi

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u nastavku o izmenama Zakona o kulturi

Poslanici republičkog parlamenta završili su danas načelnu raspravu o izmenama Zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojima su podšku najavile i stranke vladajuće većine i opozicija, pa su rad nastavili razmatranjem izmena Zakona o kulturi

Predložene izmene Zakona o kulturi danas nisu dobile podršku skupštinskog Odbora za kuklturu i informisanje, budući da su protiv glasali poslanici DS, SDS, ali i SPS.

Paralelno sa tim, poslanici će razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i izmene Zakona o obaveznom primerku publikacija, predlogu autentičnog tumačenja Zakona o javnom informisanju i medijima i predlozima o utvrđivanju celine kompleksa Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu i o utvrđivanju granica zaštićene okoline celine "Gradsko jezgro Sremskih Karlovaca".

Zakon o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom jeste veoma kratak, ali to jeste zakon koji može da menja položaj osoba sa invaliditetom u ovoj zemlji nabolje i da konkretno utiče da kvalitet njihovog života bude bolji, izjavio je  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Obrazlažući taj zakonski predlog, Vulin je rekao da zakon konkretno poboljšava položaj osoba sa invaliditetom u mandatu ove vlade, budući da im omogućava potpisivanje putem pečata.

Podršku predloženom zakonu najavile su SVM,SPO-DHS S, SDPS, SPS, SNS, kao i opozicione SDS, koja je amandmanom predložila da se taj način potpisivanja osoba sa invaliditetom omogući i pred javnim beležnicima, i DS.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Poslanici o izmenama Zakona o kulturi

Izvor: RTS, 09.Feb.2016

Poslanici republičkog parlamenta rad su nastavili razmatranjem izmena Zakona o kulturi, koji predviđa ukidanje nacionalnih priznanja umetnicima i ukidanje kulturnih ustanova od nacionalnog značaja. Izmene Zakona o kulturi zbog uspešnog i ravnomernog razvoja kulture u Srbiji, rekao ministar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.