Počinje jubilarni 20. džez festival Nišvil

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje jubilarni 20. džez festival Nišvil

Jubilarni 20. međunarodni džez festival Nišvil danas se zvanično otvara

U naredih pet dana na sedam bina u i oko niške tvrđave nastupiće 560 izvođača iz 20 zemalja.

Tokom festivala je najavljeno održavanje 80 koncerata, od kojih će jedan biti i u Beogradu, na Kolarcu, 16. avgusta.

Zvezde prve večeri su čuveni francuski izvođači ciganske muzike Dorado Smit, američki sastav The >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Cookers i jedna od najvećih džez pevačica današnjice Brazilka Tanja Marija.

Druge večeri festivala, u petak, biće to čuvena saksofonistkinja koju je publika Nišvila već imala prilike da sluša, Kendi Dolfer, zatim Brušels Jaž orkestra, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Za subotu je najavljen spektakularan nastup Viva voxa, a izvođači koji su u poslednjih mesec dana naviše pominjani su Blues Brothers orkestra, koji će zatvoriti festival u nedelju, 17. avgusta.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.