Počinje festival američkog filma

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje festival američkog filma

Festival američkog filma u francuskom gradu Dovilu počinje danas, a očekuje se prisustvo velikog broja poznatih među kojima su Kijanu Rivs, Ijan Makelen i Orlando Blum

Festival u Dovilu, čije je ovo 41. izdanje, trajaće do 13. septembra.

Kijanu Rivs će biti na samom otvaranju, a dan kasnije biće prikazan film "Knock, knock" u kojem on igra jednu od glavnih uloga, u režiji Elija Rota.

Nedelja će biti posvećena dosadašnjem radu 38-godišnjeg Orlanda >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Bluma, a Ijan Makelen, koji je ove godine napunio 76 godina, u Dovil dolazi 10. septembra. Na festivalu će biti prikazan njegov poslednji film "Mr. Holmes".

U takmičarsku konkurenciju uvršteno je 14 filmova, a tema koja ih povezuje jeste  "seksualna, socijalna, religiozna, politička i kriza identiteta", rekli su organizatori.

Medju filmovima koji se takmiče su i "Day out of days" Zoe Kasavetes  i "Green room" Džeremija  Solnijera.

Predsednik žirija je Benoa Žako, a nagrade će biti dodeljene 12. septembra.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.