Počinje festival Off Frame

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje festival "Off Frame"

Grupa "Hajde da..." organizuje od 26. novembra do 1. decembra peti regionalni festival društveno-angažovanog teatra "Van okvira / Off Frame" u saradnji sa Kulturnim centrom "Rex", galerijom HUB12 i Impact Hub-om.

Misija festivala je da okupi organizacije i autore koji se bave društveno angažovanom pozorišnom praksom u Srbiji, regionu i šire, i da promoviše uključivanje u pozorišni rad i predstave onih koji su u odredjenom društvenom kontekstu obespravljeni.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će okupiti umetnike sa prostora bivše Jugoslavije, stvaraoce koji se na različite načine bave pitanjem identiteta.

Na otvaranju festivala nastupiće horsko-pozorišna trupa "Deca sa meseca" iz Doma za decu i omladinu "Vera Radivojević" ( Bela Crkva), a gosti programa biće Horić AprilZMAJun (Dom za decu i omladinu "J. J. Zmaj", Beograd).

Svi programi festivala "Van okvira / Off Frame" su besplatni, a prostori su pristupačni za korisnike kolica.

Na predstavama je obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik, kao i naracija za slepe i slabovide osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.