Počinje Berlinski filmski festival

Izvor: Studio B, 11.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Berlinski filmski festival

Novi film braće Koen "Ave, Cezare" sa Džordžom Klunijem i Skarlet Johanson u glavnim ulogama otvara 66. Berlinski filmski festival.

Za glavnu nagradu,na popularnom" Berlinalu"- Zlatnog medveda, takmiči se 18 filmova,a o nagradi će odlučivati žiri na čelu s američkom glumicom i trostrukom dobitnicom Oskara, Meril Strip. 

Kuriozitet je da će na festivalu biti odata počast legendarnom britanskom umetniku Dejvidu Bouviju, projekcijom filma u kojem je glumio,"Čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji je pao na Zemlju" iz 1976. godine.

Na Berlinalu će biti prikazan i film Anga Lija"Razum i osećajnost" u kojem glumi takođe nedavno preminuli britanski glumac Alan Rikman, a najavljen je i prvi nemački film o Ani Frank, jednoj od najpoznatijih jevrejskih žrtava holokausta.

Na ovogodišnjem festivalu, koji traje do 21. februara, biće prikazano i pet srpskih filmskih ostvarenja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.