Počinje 22. Festival pozorišne klasike u Vršcu

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 22. Festival pozorišne klasike u Vršcu

Na sceni Narodnog pozorišta "Sterija" večeras (20) svečano počinje 22. "Vršačka pozorišna jesen - festival pozorišne klasike", a do 31. oktobra biće izvedeno šest predstava u takmičarskom programu, u selekciji Milivoja Mlađenovića.

Festival će otvoriti ansambl domaćina sa "Ožalošćenom porodicom" Branislava Nušića u režiji Vladimira Lazića.

Selekcija je u znaku Nušića, povodom 150. godišnjice njegovog rođenja, pa će pozorište "Boško Buha" izvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Gospođu ministarku" u režiji Tatjane Mandić Rigonat, a glumci NP Sombor i Kruševačkog pozorišta "Doktora Nušića" u režiji Kokana Mladenovića.

Mladenović učestvuje i sa Eshilovom dramom "Okovani Prometej" u izvođenju NP iz Temišvara. U selekciji su i Šekspirova "Bogojavljenska noć" u režiji Egona Savina - Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i "Koštana" Bore Stankovića u režiji Andraša Urbana - NP iz Subotice.

O nagradama odlučuje žiri čiji su članovi glumica Nada Đuričin, pisac Dušan Belča i teatrolog Miodrag Radonjić.

Na svečanom zatvaranju, u čast nagrađenih, nastupiće NP Beograd, FDU i Operski studio FMU koji će izvesti "Na uranku" Stanislava Biničkog u režiji Darijana Mihajlovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.