Počeo Beogradski džez festival

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Beogradski džez festival

Pod sloganom Planeta Džez/Planet Jazz počeo je 32. Beogradski Jazz Festival koji će u Domu omladine i u Sava Centru trajati do kraja nedelje. Na njemu će nastupiti oko 20 izvođača iz 17 zemalja sveta.

Festival, čiji je ovogodišnji budžet 200 hiljada evra, podržale su ambasade Izraela i Sjedinjenih Američkih Država.

Ove godine na festivalu najveći deo programa dat je mladim umetnicima iz Italije, Španije, ali i regiona.

Džez će se slušati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dve bine - jedne u Domu Omladine i druge u Sava Centru, gde će sutra nastupiti i zvezda festivala, Avišaj Koen trio. Poseban program je pripremljen za one koji džez slušaju u kasnijem terminu, pa će se tako u posleponoćnom terminu predstaviti skandinavski bendovi, a po prvi put i muzičari sa Islanda.

Na velikoj bini prvi je nastupio kvartet Vlade Maričića, specijalno oformljen za ovu priliku. Vlada Maričić je za N1 objasnio šta su za njega nove tendencije u džezu.

"Ove godine je sve bolji i boji jer je sve veći i veći budžet. Sve više energije se ulaže i on se razvija. Svake godine na ovom našem festivalu imamo priliku da vidimo vrhunske legende džeza, a imamo prilike da vidimo i mlađe muzičare koji se visoko kotiraju na lestvici džeza danas", rekao je Maričić.

Otvaranje je pratila reporterka N1 Jelena Stojiljković:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PET DANA VRHUNSKE MUZIKE U Beogradu otvoren 32. Džez festival

Izvor: Blic, 26.Okt.2016

Džez festival pod sloganom "Planeta džez", na kojem će se predstaviti 21 bend iz 17 različitih zemalja sveta, otvoren je večeras u Domu omladine u Beogradu, a trajaće do nedelje...Prvi koncert održao je kvartet Vlade Maričića, koji u svojim izvedbama kombinuje, između ostalih, i romske i kubanske...

Nastavak na Blic...

Slavni kontrabasista Avišai Koen pred večerašnji nastup: Čik Korija je moj učitelj, kolega i prijatelj

Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 13:40

Jedna od najvećih zvezda današnjeg džeza, kontrabasista Avišai Koen, nastupao je na Beogradskom džez festivalu 2007, a večeras (19.30) u Sava centru će publici predstaviti novi trio...- Ovaj put ću nastupiti sa dva veoma talentovana muzičara. Sa mnom su Omri Mor na klaviru i perkusionista Itamar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.