Pet kratkih srpskih filmova danas na festivalu u Kanu

Izvor: B92, 19.Maj.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet kratkih srpskih filmova danas na festivalu u Kanu

Pet kratkih filmova iz Srbije biće danas prikazano van takmičarskog dela na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Na programu "ACID TRIP" biće prikazani "Tranzicija" Milice Tomović, "Kamen u ruci" Stefana Ivančića, "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, "Dos patrias" Koste Ristića i "If I Had It My Way I Would Never Leave" Marka Grbe Singa.

Dugometražno ostvarenje "Vlažnost" Nikole Ljuce biće prikazano u subotu u okviru istog programa, a "Rekvijem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za gospođu" Bojana Vuletića u nedelju.

Filmski centar Srbije naveo je ranije da će tokom festivala biti potpisan i ugovor o saradnji Francuske i Srbije i prikazano nekoliko dugometražnih ostvarenja među kojima "Skupljači perja" Aleksandra Petrovića.

U Kanu je u sredu uveće počeo jubilarni 70. Međunarodni filmski festival na kojem se 19 filmova takmiči za prestižnu Zlatnu palmu, koja će ove godine prvi put imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Festival je otvorio novi film reditelja Arnoa Deplešena "Les Fantomes d'Ismael".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Film iz Srbije danas na Kanskom festivalu

Izvor: Beta, 20.Maj.2017, 00:36

Dugometražno ostvarenje "Vlažnost" Nikole Ljuce biće prikazano danas van takmičarskog programa na 70. Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu, koji traje od 17. do 28. maja.Film će biti prikazan u okviru programa "ACID TRIP" na kojem je već prikazano pet kratkih filmova iz Srbije. Na tom programu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.