PORODICA I PRIJATELJI ODALI POČAST MIKIJU JEVREMOVIĆU Nije dočekao da izda poslednju pesmu

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICA I PRIJATELJI ODALI POČAST MIKIJU JEVREMOVIĆU Nije dočekao da izda poslednju pesmu

Komemoracija Mikiju Jevremoviću održala se danas u 11 časova u "Domu Sindikata", a njegova porodica, kolege i prijatelji došli su da se oproste od ovog muzičkog velikana koji je ostavio veliki trag u našoj zemlji.

Na komemoraciju su došli Željko Joksimović, Željko Samardžić, Đorđe Marjanović, Nenad Jezdić, Matija Bećković, Suzana Mančić, Porodica Bizetić, Minja Subota...

Đorđu Marjanoviću je pred početak komemoracije pozlilo.

Prijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su bili puni lepih reči o životu ovog umetnika.

- Miki je snimio poslednju pesmu i trebalo je da bude izdata na proleće, ali Miki nije dočekao. Govorio je kako svaki stih mora da doživi srcem. Tokom karijere imao je tiraž od preko 15 miliona prodatih primeraka - reči su kojima se prijatelji opraštaju od Mikija Jevremovića.

Njegov brat Zoran, koji je i zvao Hitnu pomoć kada se Mikiju slošilo pred smrt, održao je potresan govor.

- Dragi moj burazeru za sve ovo vreme trudio sam se da budem tvoja senka i potpora. Zajedno smo slavili mnoge festivalske pobede, proslavljali tiraže, pevali smo zajedno. Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško. Od mame, tate i seke dobio sam u amanet da te čuvam i uspelo mi je to do pre neki dan. Nisi odgovara na telefonske pozive, posumnjao sam da se nešto dešava i moj Dejan je ludački vozio do teme. U sebi sam mislio - samo da ne zakasnim. - pričao je njegov brat i nastavio:

- Tvoja leva ruka ispružena ka meni i osećaj da si tog trenutka hteo nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu. Ipak Bog je hteo drugačije. Ovaj primerak monografije povodom tvog jubileja, prvi sam zadržao za sebe, ovaj poslednji, danas na groblju pružiću ispod one ispružene ruke, bićemo tako zajedno -rekao je Zoran, a potom su pušteni stihovi "Zašto nestaje sjaj u oku tvom, zašto odlaziš sad..."

Od svog prijatelja oprostio se i Predrag Živković Tozovac.

- Ako postoji neko ko je odslikao život u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umenik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Od srca i duše hoću da kažem, Bog mu je podario talenat i sve ono što treba da ima pevač. Hvala mu što je postojao - ispričao je Tozovac.

Nenad Jezdić pročitao je govor koji je za Mikija Jevremovića pripremio Matija Bećković.

- Pozajmio sam novac jednom prilikom od Mikija, on mi nikada nije tražio da mu vratim, ali evo dokaz da pamtim sve što se desilo. Hvala mu na tome i ovo je način da mu se odužim i da kažem da nisam zaboravio - napisao je Bećković između ostalog, a ispričao je glumac Nenad Jezdić.

Nakon komemoracije posvećene ovom tvorcu najlepših šansona, danas u 14.30 biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

- Tata je zasluženo dobio da počiva u Aleji zaslužnih građana. Gradonačelnik Siniša Mali je doneo takvu odluku. Teško mi je ali se borim iz dana u dan da budem bolje i prihvatim da ga više nema - rekla je ćerka pokojnog umetnika, Jelena Jevremović.

Lepe reči o svom prijatelju nedavno je za "Blic" podelio i Đorđe Marjanović.

- Uvek ću ga se sećati kao dobrog čoveka, prijatelja i velikog umetnika koji je sebe davao maksimalno, i pesmi i obožavaocima. Miki je uvek bio pravi prijatelj i redovno smo se čuli - rekao je za “Blic” Đorđe Marjanović, koji se od svog prijatelja oprostio čituljom, ali i porukom na Fejsbuk stranici.

Miki Jevremović preminuo je 13. januara u Beogradu posle kratke i teške bolesti u 75. godini. Bio je popularan šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Njegovu karijeru obeležili su hitovi poput "Mama", "Ako jednom vidiš Mariju", "Pesnikova gitara", "Neka toče staro vino."

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.