POČELO STERIJINO POZORJE Anita Mančić otvorila festival govorom sa antikorupcijskog vodiča za političare

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO STERIJINO POZORJE Anita Mančić otvorila festival govorom sa antikorupcijskog vodiča za političare

Besedom glumice Anite Mančić otvoreno je večeras 61. Sterijino pozorje u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a potom su odigrani i "Rodoljupci" u režiji Andraša Urbana.

- Govor sam napisala na "Vodiču za funkcionere" Agencije za borbu protiv korupcije, da ga vide gosti u prvim redovima. Ili će naš duh uspeti da se izbori ili ćemo se survati u bezdan. Moderno doba guši lepotu, na delu su procesi kvarenja, stanje obmane bez posledica. Nasuprot svemu stoji vera u čoveka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a to je ovo što čuvamo ovde 60 godina - rekla je Anita Mančić otvarajući večeras festival.

Nakon otvaranja, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda izveli su Sterijine "Rodoljupce" Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Andraša Urbana.

Na Pozorju, pod sloganom "Gde su granice?", do 2. juna biće odigrano sedam predstava u takmičarskom i dve u međunarodnom programu.

Pored "Rodoljubaca", u Selekciji nacionalne drame i pozorišta takmičiće se predstave "Edeš Ana" koja se igra sutra od 21 sat u Novosadskom pozorištu i "Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici" koja će početi u subotu, u isto vreme.

Predstava "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" igraće se od 21 čas u SNP u nedelju.

U selekciji još učestvuju ostvarenja "Violinista na krovu" u ponedeljak od 19 časova u SNP, "Pijani" u utorak od 20 u SNP i "Hromi ideali" koji igraju u sredu od 20 sati u SNP.

U slekciji "Krugovi", koja nije takmičarskog karaktera, biće izvedene predstave "Brašno u venama" sutra od 19 sati u SNP i "Fazanov ples" u subotu od 19 časova u SNP.

Selektorka 61. Pozorja Marina Milivojević Mađarev objasnila je da je slogan "Gde su granice" odabrala zato što je pozorište u Srbiji sada u situaciji da stalno preispituje sopstvene granice u estetskom, društvenom i materijalnom smislu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novom Sadu otvoreno 61. Sterijino pozorje

Izvor: Danas, 26.Maj.2016

"Današnji trenutak stoji na ivici žileta. Moramo da biramo: ili će naša duhovna, stvaralačka sila opstati ili ćemo se survati u bezdan i potpuno uništiti" – izgovorila je glumica Anita Mančić, petostruka dobitnica Sterijine nagrade. Ona i Milena Zupančić su jedine glumice koje su pet puta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.