Omaž Želimiru Žilniku na festivalu u Solunu

Izvor: Studio B, 30.Okt.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omaž Želimiru Žilniku na festivalu u Solunu

Na 55. Solunskom međunarodnom filmskom festivalu, biće odata počast našem reditelju Želimiru Žilniku programom sa 13 njegovih filmova, a u zvaničnom programu biće prikazana tri filma iz Srbije, od kojih je jedan manjinska koprodukcija.

Kako je najavio Filmski centar Srbije (FCS), uz retrospektivni program "Želimir Žilnik Tribute", poznati autor će u Solunu održati masterklas pod nazivom "Stvarnost i čudo".

Festival svečano otvara film "Beli bog" (White God) >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mađarskog reditelja Kornela Mundrucua, a 8. novembra zatvara "Golub sedi na grani razmišljajući o egzistenciji" (A Pigeon Sat on a Benć Reflecting on Existence) švedskog reditelja Roja Andersona.

U regionalnom programu "Balkan Survey" u glavnoj selekciji biće prikazani dugometražni filmovi "Varvari" Ivana Ikića i manjinska koprodukcija "Takva su pravila" hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića, a u kratkometražnoj selekciji "Leto bez meseca" Stefana Ivančića.

Urednik odeljenja međunarodne saradnje i promocije FCS-a Miroljub Vučković biće član međunarodnog žirija koji će ocenjivati filmove iz glavnog takmičarskog programa i dodeliti Zlatnog i Srebrnog Aleksandra, kao i prateće nagrade.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Omaž Žilniku na festivalu u Solunu

Izvor: B92, 30.Okt.2014

Na 55. Solunskom međunarodnom filmskom festivalu, koji počinje sutra, biće odata počast našem reditelju Želimiru Žilniku programom sa 13 njegovih filmova, a u zvaničnom programu biće prikazana tri filma iz Srbije, od kojih je jedan manjinska koprodukcija...Kako je najavio Filmski centar Srbije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.