Olivera Katarina zapevala Đelem, đelem u Kanu

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera Katarina zapevala "Đelem, đelem" u Kanu

Pola veka nakon premijernog prikazivanja, u Kanu je u okviru uglednog oficijelnog programa "Kanski klasici" prikazan film "Skupljači perja", Aleksandra Saše Petrovića.

Sinoćnoj projekciji filma prisustvovala je glumica Olivera Katarina, koja je je na oduševljenje prisutnih na prijemu organizovanom u čast ponovne kanske projekcije kultnog Petrovićevog filma, zapevala u svetu i dalje prepoznatljivu pesmu "Đelem, đelem".

Mnogo emocija bilo je i u festivalskoj dvorani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bunjuel, gde su se publici pored Olivere Katarine obratili zvaničnik Kanskog festivala Žerald Dućausoj i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Neposredno pred projekciju restaurisane kopije "Skupljača perja", Olivera Katarina se u emotivnom obraćanju prisetila kolega sa kojima je stvarala ovo delo, te je sinoćnu projekciju posvetila njima koji nažalost više nisu sa nama.

Direktor Jugoslovenske kinoteke, Pantelić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da svetska filmska publika sada ponovo uživa u restaurisanoj kopiji ovog pravog remek-dela srpske kinematografije.

Pantelić se zahvalio prisutnim članovima porodice Aleksandra Petrovića, kanskim čelnicima, prisutnoj legendarnoj glumici, producentskoj i distributerskoj kući, te kolegama iz Jugoslovenske kinoteke, koja je zaslužna za ponovno prikazivanje filma na najprestižnijem svetskom filmskom festivalu.

Dušasoj i Pantelić su se na kraju obraćanja saglasili da je projekcija tek početak buduće saradnje Kanskog festivala i beogradske Jugoslovenske kinoteke.

Ranije u toku dana u čast dolaska Olivere Katarine u Kan organizovan je svečani ručak na Plazi rojal, dok je nakon projekcije filma uz prisustvo velikog broja filmskih profesionalaca, inostranih i domaćih novinara na krovu hotela Radison Kan organizovan Skupljači perja parti koji je potrajao do duboko u noć.

Olivera Katarina na svečanoj projekciji "Skupljača perja" nosila je zelenu haljinu poznatog srpskog kreatora Igora Todorovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olivera Katarina zapevala "Đelem Đelem" u Kanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2017

Pola veka nakon premijernog prikazivanja, u Kanu je u okviru uglednog oficijelnog programa "Kanski Klasici" prikazan film "Skupljači perja", Aleksandra Saše Petrovića...inoćnjoj projekciji filma prisustvovala je glumica Olivera Katarina, koja je je na oduševljenje prisutnih na prijemu organizovanom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ZA KOLEGE, ZA SEĆANJA, ZA SRBIJU: Olivera Katarina je zapevala BAŠ OVO u Kanu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2017

Da se naježiš....Pola veka nakon premijernog prikazivanja, u Kanu je u okviru uglednog oficijelnog programa "Kanski klasici" prikazan film "Skupljači perja", Aleksandra Saše Petrovića...Sinoćnoj projekciji filma prisustvovala je glumica Olivera Katarina, koja je je na oduševljenje prisutnih na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.