„Oficir“ za Paskaljevića

Izvor: Blic, 09.Maj.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Oficir“ za Paskaljevića

Poznatom reditelju Goranu Paskaljeviću juče je u francuskoj ambasadi dodeljen orden umetnosti i književnosti u rangu oficira. Priznanje je Paskaljeviću uručio ambasador Francuske u Srbiji Žan-Fransoa Teral.

„Orden umetnosti i književnosti francusko ministarstvo kulture dodeljuje osobama koje su se istakle na polju umetnosti kako u Francuskoj, tako i u svetu. Birajući za ovu dodelu 9. maj, Dan Evrope, želimo da naglasimo evropske vrednosti slobode i humanizma kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vaše delo prožeto", rekao je gospodin Teral predajući orden Paskaljeviću.

Zahvalivši se, Paskaljević je istakao da je srpski film deo evropskog i podsetio na „slavna vremena kad su stvarali Saša Petrović, Žilnik i Makavejev, a to su i vremena kad smo putovali bez viza po Evropi".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paskaljeviću francuski orden Reda umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2008

BEOGRAD - Francuski ambasador Žan Fransoa Teral uručio je danas režiseru Goranu Paskaljeviću orden Reda umetnosti i književnosti u rangu oficira, koji mu je dodelilo francusko ministarstvo kulture...Teral je na ceremoniji u ambasadi Francuske rekao da se ovaj orden uručuje osobama koje su se istakle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Francuski orden Goranu Paskaljeviću

Izvor: B92, 09.Maj.2008

Beograd -- Filmskom režiseru Goranu Paskaljeviću svečano je uručen Orden reda umetnosti i književnosti u rangu oficira, koji mu je dodelilo francusko ministarstvo kulture... Prema rečima ambasadora Francuske Žan-Fransoa Terala, tim ordenom odaje se počast pojedincima za njihov doprinos francuskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.