Odjila nastupa 29. novembra u Kolarcu

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odjila nastupa 29. novembra u Kolarcu

Jedan od autentičnih baštinika romske kulture u regionu, bend "Odjila" nastupiće 29, novembra u Kolarcu, saopštili su organizatori.

Mediji na prostoru nekadašnje Jugoslavije, ali i u mnogim drugim državama, često su “Odjilu” predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.

Odjila” je priređivala koncerte u svim značajnijim dvoranama bivše Jugoslavije. Zapažene nastupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa je održala i u Kolarčevoj zadužbini, kao i u Mariborskom pozorištu, i to kao prvi muzički sastav koji je koncertirao u ovom teatru od njegovog osnivanja.

Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja i pohvala, pa čak i od grupe “Gipsy Kings”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.