Odabrani izvođači Festivala uličnih svirača

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odabrani izvođači Festivala uličnih svirača

Festival Uličnih svirača odabrao je 14 umetnika i umetničkih grupa, koje su se prijavile na konkurs ovog festivala za učešće u programu

Kako su organizatori saopštili, tokom četiri meseca na konkurs se prijavilo oko sto umetnika iz Srbije i inostranstva, a među njima je bilo najviše muzičara.

"Neki su se Festivalu obraćali tonom iskusnih profesionalaca, a neki naoružani šarmom amaterizma. I jedni i drugi su želeli da budu deo programa koji će Novosađani >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << imati priliku da prate u užem centru grada početkom septembra", naveli su organizatori.

Među ovogodišnjim izvođačima je trupa "InSession" - petorka iz Maribora u Sloveniji, zatim Tamara Ristić iz Kikinde koja nastupa pod imenom "Kezz", kao i "Kralj Čačka", odnosno Nenad Marić koji na Festival uličnih svirača dolazi s reputacijom "najboljeg ili barem najuzbudljivijeg novog domaćeg kantautora".

"Lepi Jova" je novosadski bend koji spaja džez, rok i elektronsku muziku s narodnom, izvornom muzikom Balkana, a među novosadskim izvođačima su i "HAOS žongleri", kaže se u najavi.

Ovogodišnji, 15. Festival uličnih svirača, održaće se od 3. do 5. septembra u Novom Sadu.

Festival organizuje Umetnička asocijacija "Inbox", uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje Vojvodine.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Odabrani učesnici Festivala uličnih svirača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2015, 11:48

Za nastup na 15. Festivalu uličnih svirača žiri je, među više od 100 prijavljenih, odabrao 14 umetnika i umetničkih grupa. Festival će biti održan od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu...Umetnički odbor Festivala i Savet građana odlučili su da se na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.