Objavljen novi roman Umberta Eka Nulti broj

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen novi roman Umberta Eka "Nulti broj"

Umberto Eko, sjajni italijanski pisac, filozof, esejista, lingvista jedan od najznačajnijih mislilaca našeg doba, redovni je profesor semiotike, ali njegov nemirni duh nikada ne miruje pa, pored naučnih studija, piše novinske kolumne i romane, a najnoviji mu je "Nulti broj".

Srpska izdavacka kuća "Vulkani" je za manje od godinu dana posle originalnog italijanskog izdanja, štampala "Nulti broj", jer kada je reč o Eku, njegovo ime je dovoljna preporuka za naše čitaoce koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su imali priliku da  pročitaju sve što je do sada napisao .

Iako piše novinske kolumne pa mu je dobro poznat svet medija, Eko se ne ustručava da ga veoma oštro kritikuje u "Nultom broju" koji je groteskna parodija novinarstva i novinara uvek spremnih da svoj profesionlani integritet "prodaju za šaku dolara".

U romanu su  izloženi ruglu svi slojevi italijanskog društva, pre svega političari spremni da slažu, varaju, kradu, ako treba i otimaju, krše zakone koje su sami izglasali a sve radi lične koristi i napredovanja u karijeri.

Pisac se ne libi da kritikuje crkvene oce, policiju, uvek na usluzi mafiji ili vlasnicima sumnjivo stečenog kapitala, jer svako se može kupiti samo je pitanje  visina cene.

Da bi pokazao koliko je štampa korumpirana, Eko je kao temu odabrao pokretanje novog lista čiji vlasnik bi ga koristio ili da lansira laži ili da drži u šahu neke uticajne ljude preteći im da će da objavi njihov navodno "prljavi veš".

Ako neko od naivnih saradnika koji pripremaju nulti broj predloži neku temu, glavni urednik mora prvo da proveri sa vlasnikom da li određena tema može da mu naškodi ili je pogodna građa za buduće ucene.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi roman Umberta Eka " Nulti broj"

Izvor: Akter, 07.Feb.2016

Umberto Eko, sjajni italijanski pisac, filozof, esejista, lingvista jedan od najznačajnijih mislilaca našeg doba, redovni je profesor semiotike,ali njegov nemirni duh nikada ne miruje pa, pored naučnih studija, piše novinske kolumne i romane, a najnoviji mu je "Nulti broj"..Srpska izdavacka kuća...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.