Novo izdanje knjige Kroz carstvo nauka Milutina Milankovića

Izvor: Art-anima.com, 28.Jul.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo izdanje knjige ''Kroz carstvo nauka'' Milutina Milankovića

Izdavačka kuća "Dereta" objavila je treće izdanje knjige "Kroz carstvo nauka" Milutina Milankovića.

Ovo delo svojevrsni je nastavak izuzetno popularne Milankovićeve knjige "Kroz vasionu i vekove", a kojom se upotpunjuju i produbljuju ideje i slike velikog srpskog naučnika, kroz portrete najvećih umova nauke i filozofije - Pitagore, Demokrita, Aristotela, Arhimeda, Kopernika, Njutna, Darvina...

Milanković predstavlja najznačajnije ideje, naučna i filozofska znanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << kojima počiva zapadnoevropska civilizacija. Tonom i lepotom kazivanja o različitim kulturama i prilikama u kojima su nastajali Milankovićevi junaci, zatim, jezikom i stilom, knjiga "Kroz carstvo nauka", kao i delo "Kroz vasionu i vekove" nesumnjivo poseduje sve odlike neprevaziđenih naučnih bestselera XX veka.

Milutin Milanković (1879-1958) naučnik je od svetskog ugleda, matematičar, astronom i geofizičar. Tvorac je najsavršenijeg kalendara, jedan od osnivača teorije tektonskih ploča, pionir u raketnom inženjerstvu, osnivač katedre nebeske mehanike na Beogradskom univerzitetu, potpredsednik Srpske akademije nauka.

Objavio je više od 150 radova i knjiga, uključujući i one koje imaju za cilj popularizaciju nauke: "Kroz vasionu i vekove", "Kroz carstvo nauka", "Slike iz života velikih naučnika", "Istorija astronomske nauke od njenih prvih početaka do 1727. godine". NASA ga je uvrstila među deset najznačajnijih naučnika sveta.
 

 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.