Novi film Saše Radojevića „Porodica“ premijerno na FAF-u

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi film Saše Radojevića „Porodica“ premijerno na FAF-u

Večeras (22h) na festivalu autorskog filma je premijera filma „Porodica“ Saše Radojevića sa Milutinom Miloševićem i Vanjom Ejdus u glavnim ulogama

U središtu ovog nesvakidašnjeg ostvarenja je glumica koja iz Berlina dolazi u rodni Beograd kako bi igrala u filmu „Država“ a inspirisana susretom s prijateljicom, koja se bavi prošlošću jedne familije, počinje da istražuje istoriju sopstvene porodice i dolazi do zapanjujućih saznanja. Nastojeći da rasvetli skriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudariće se i sa vlašću.

„Porodiva“ je interesantan preplet, sa jedne strane, špijunskog trilera, građanske drame, ljubavne priče i, sa druge, skale raznolikih vrsta filmskog izraza;od igrane strukture preko dokumentarnog pristupa do eksperimentalnosti.

Govoreći o motivima da radi ovaj film reditelj Saša Radojević kaže:“Još u mom prethodnom filmu „Država“ postojala je rečenica koja kaže da je porodica leglo spokoja i perverzije. Ovde smo to razrađivali na izvestan način. Kad pogledate porodica jeste utočište, pribežište, osećaj sigurnosti i topline ali, s druge strane, biva i izvor najvećih nedaća i muka. Porodica je ta koja čuva pokvarenost u društvu, netrpeljivost prema ovima ili onima, odnosno ovakvima ili onakvima, zavist, ko zna kakve tajne... Kroz porodicu se prelama i istorija, i društveni kontekst, i određeno vreme, zapravo sve što čini život.“

Govoreći o načinu rada na ovom filmu Radojević, između ostalog, kaže:“ Igrani filmovi se obično rade tako što omeđite određeni prostor i stvarna realnost vas ne zanima jer vi unutar tih okvira stvarate neku svoju. Mi smo radili drugačije, upadali smo u realnost i postajali deo nje, odnosno ona deo našeg filma.

Uloge tumače Ana Stefanović, Milutin Milošević, Aleksandra Nikolić, Vanja Ejdus, Marina Marković, Nenad Jovanov, Radovan Miljanić, Ljuma penov, Jelena Šušnjar, Boris Jjager.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.