Novi TEDxZemunED

Izvor: SEEcult.org, 31.Avg.2014, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi TEDxZemunED

Konferencija TEDx biće ponovo održana u Beogradu - 13. septembra u Madlenianumu u Zemunu, a cilj je da podstakne mlade na razmišljanje o obrazovanju i mogućnostima da promene nešto u društvu u kojem žive.

Među govornicima su najavljeni Srbijanka Turajlić, Istok Pavlović, Vladimir Lelićanin, Mirjana Gomilanović, Mihajlo Popesku, Lazar Radosavljević i Nikola Cimbaljević, Ana Mirković, Saša Ljuboja, Milan Novaković, Srđan Erceg, Srđan Dinčić >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i Vladimir Koprić.

Profesorka Srbijanka Turajlić govoriće o svrsi učenja - da li treba učiti radi škole ili radi života? Istok Pavlović će govoriti o samoobrazovanju putem interneta, a iskustvo Vladimira Lelićanina pokazuje da bilo ko može da postane vrhunski veb developer i da prethodno obrazovanje ili trenutna profesija ne određuju kriterijum uspeha u veb industriji.

Kako bi to izgledalo kad bismo umesto pitanja: “Koji ćeš fakultet da upišeš?” postavili pitanje: “Šta ćeš da budeš kad porasteš?” To pitanje će na TEDx konferenciji postaviti Mirjana Gomilanović, koja ističe da jedina obaveza koju svaki pojedinac treba da ima jeste zapravo da bude srećan. Ona će se baviti fenomenom izbora zanimanja i objasniti zašto je svako od nas rođen da bude srećan.

Prijavljivanje za prisustvo konferenciji TEDxZemunEd počeće 1. septembra.

Povodom konferencije, FoodPanda će nagraditi večerom onoga ko pošalje najispirativniju fotografiju sa logoom TEDxZemunED, u okviru konkursa koji je otvoren. Pripremljene su i druge zanimljive nagrade, a više informacija moguće je naći na sajtu texzemuned.net

Prošle godine konferenciju je pratilo je stotine gledalaca ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu, zahvaljujući direktnom prenosu na internetu.

I ove godine svi koji ne budu uspeli da obezbede prisustvo na konferenciji, moći će uživo da je prate preko linka koji će naknadno biti objavljen.

Inače, TED je skraćenica od reči technology, entertainment i design.

Prva konferencija je održana 1984. godine u Kaliforniji.

TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x označava da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.