Novi Kaningem u Arhipelagu

Izvor: SEEcult.org, 28.Avg.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Kaningem u Arhipelagu

Izdavačka kuća Arhipelag objaviće srpsko izdanje novog romana Majkla Kaningema “Snežna kraljica” do Sajma knjiga u Beogradu, što će biti jedno od prvih svetskih izdanja tog romana slavnog pisca i dobitnika Pulicerove nagrade za književnost.

Arhipelagovo izdanje novog romana Kaningema, u prevodu prevodu Anike Krstić na srpski jezik, biće jedno od prvih izdanja te knjige izvan engleskog govornog područja.

Američko izdanje romana “Snežna kraljica>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << objavljeno je krajem maja ove godine, a jedan od američkih kritičara napisao je da je to “lepa i tragična povest o ljubavi koja ponovo dokazuje da je Kaningem jedan od velikih romanopisaca svoje generacije”.

Novi roman Kaningema počinje neočekivanom prosvetljujućom vizijom. Njegov junak, ubrzo posle još jedne svoje nsrećne ljubavi, šeta kroz Central park i iznenada na nebu vidi svetlost koja na njega ostavlja snažan utisak. Mada ne veruje u vizije i nije religiozan, Kaningemov junak ne može da porekne ono što je video i doživeo. U isto vreme stariji brat glavnog junaka, inače muzičar, pokušava da napiše baladu posvećenu svojoj bolesnoj ženi. Kaningem na uzbudljiv način prati svoje junake u paralelnoj potrazi za smislom života između ljubavi i religije, snažnih vizija i potresnih trenutaka posle izgubljene ljubavi.

Arhipelag je objavio i prethodni roman Kaningema “Dok ne padne noć”, koji je imao veliki uspeh kod čitalaca.

Dok ne padne noć” je topla i sadržajna knjiga o emocijama koje mogu da preobraze čovekov život, a pripoveda o Peteru i Rebeki Haris, 40-godišnjacima s Menhetna, iz Sohoa, u čijem mirnom i ispunjenom životu ođednom dolazi do neočekivanog preokreta. Junaci u romanu “Dok ne padne mrak” odjednom u svakodnevici otkrivaju sile za koje su mislili da više ne postoje i iz bezlične običnosti upadaju u vrtlog strasti i iskušenja, saznavajući mnogo i o sebi i o drugima.

Kaningem je poznat i po slavnom romanu “Sati o sudbini Virdžinije Vulf”, na osnovu kojeg je snimljen istoimeni film Stivena Daldrija sa Nikol Kidmen u glavnoj ulozi.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snežna kraljica Majkla Kaningema u izdanju Arhipelaga

Izvor: Beta, 28.Avg.2014

BEOGRAD, 28. avgusta 2014. (Beta) - Srpsko izdanje novog romana jednog od vodećih savremenih svetskih pisaca Majkla Kaningema "Snežna kraljica" biće objavljeno do kraja oktobra i Medjunarodnog sajma knjiga u Beogradu, najavila je u četvrtak izdavačka kuća Arhipelag...Kako je saopštio taj izdavač,...

Nastavak na Beta...

Kaningemova "Snežna kraljica" na srpskom

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Izdavačka kuća "Arhipelag" potpisala je ekskluzivni ugovor o objavljivanju srpskog izdanja novog romana jednog od vodećih savremenih svetskih pisaca Majkla Kaningema "Snežna kraljica". Kaningemov roman biće objavljen do Sajma knjiga u Beogradu u prevodu Anike Krstić..."Arhipelagovo" izdanje biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.