Njegova truba sada svira anđelima: Otišao je veliki muzičar, gospodin, sjajan čovek (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegova truba sada svira anđelima: Otišao je veliki muzičar, gospodin, sjajan čovek (VIDEO)

Generacije trubača će ga pamtiti kao uzora i pedagoga.

Otišao je veliki muzičar, perfektan gospodin i sjajan čovek, saglasni su Dejan Petrović, Sanja Ilić i Bora Dugić, sagovornici Tanjuga, povodom vesti da je u 76. godini umro legendarni trubač Fead Sejdić.

Jedan od najcenjenijih naših trubača Dejan Petrović naglasio je da još uvek ne može da veruje da nas je zauvek napustio veliki muzičar.

"Kao klinac sam mu se divio. On je za mene uvek bio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << perfektan gospodin. Pokušavao sam da učim od njega kako je biti veliki gospodin na sceni, u samom muziciranju, oblačenju, ophođenju prema kolegama i medijima" kazao je Petrović.

On je napomenuo da se uvek sav naježi kada pomisli koliko je dobrih stvari iza sebe ostavio Sejdić.



"On je bio kompozitor, izvrstan istrumentalista, pedagog...Uvek je verovao u porodične vrednosti. Bio mi je uzor u svakom smislu. Mnogo mi je žao što je otišao" istakao je Petrović.

Kompozitor i pijanista Sanja Ilić naglasio je da je Sehdić bio pionir nove trubačke muzike u Srbiji.

"Napustio nas je veliki muzičar koji je zapravo bio veliki muzički fenomen. Bio je autentičan na sceni i po stilu muziciranja i komponovanja. Sa druge strane Sejdić je bio jednostavan čovek odan porodici. Biće upamćen u istoriji kulture naše zemlje" kazao je Ilić.

Frulaš Bora Dugić kaže da će Sejdića pre svega pamtiti generacije trubača kao uzora i pedagoga.

"On je svirao sa dušom. Bilo koja kvalitetna muzika ako se svira bez duše prestaje da bude muzika. Sejdić je iza sebe ostavio upečatljiv način asviranja i kao veliki muzičxar trudio se da to podeli sa svima koji su bili zaineteresovani za trubu. Svi ti muzičari koji učili od njega danas u srbiju predstvaljaju posebnu kulturnu baštinu", kazao je Dugić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.