Neumorni zečevi bez mozga

Izvor: SEEcult.org, 01.Apr.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neumorni zečevi bez mozga

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr, i posle više od dve godine od svetske premijere na Berlinalu, nastavlja uspešan festivalski život, pa će u aprilu biti prikazan u Kijevu, Briselu, Barseloni…

Rabbitland” je do sada prikazan na više od sto festivala širom sveta, na kojima je osvojio više značajnih nagrada.

U martu je prikazan u takmičarskom programu Međunarodnog festivala animiranog filma u Teheranu i Američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << festivala dokumentarnog filma AmDoks u Palm Springsu.

Takođe, prikazan je i u Izraelu, povodom Nedelje srpskog filma, u organizaciji Filmskog centra Srbije.

Autori filma “Rabbitland”, kao prošlogodišnji dobitnici glavne nagrade festivala animiranog filma Tricky Women u Beču, bili su i ove godine gosti tog festivala. Osim bioskopske projekcije, “Rabbitland” je predstavljen i u formi izložbe “Rabbitland Promotion Office” u galeriji Bildraum07.

Ana Nedeljković i Nikola Majdak Jr. održali su na Fakultetu likovnih umetnosti u Beču i trodnevnu radionicu “Rabbitland 2”.

U toj seriji radionica (prethodna je održana na DokuFestu u Prizrenu) polaznici diskutuju šta bi moglo da se desi u nastavku filma “Rabbitland” i upoznaju se sa tehnikama stop motion animacije. Glavni cilj programa je skretanje pažnje na animaciju kao tehniku veoma pogodnu za bavljenje aktuelnim društvenim i političkim temema.

Inspirisan životom u Srbiji 90-ih, “Rabbitland” kroz crnohumornu priču o zečevima bez mozga koji provode dane glasajući na izborima, predstavlja brutalnu sliku savremenog društva i preispituje neke od njegovih centralnih tema, kao što su sloboda govora, lični i kolektivni identitet, kao i modeli uspostavljanja normalne svakodnevnice u stanju društvenog kolapsa.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.