Naučni skup Zadužbine Andrejević na Kolarcu: Lečimo uzroke, ne posledice

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučni skup Zadužbine "Andrejević" na Kolarcu: Lečimo uzroke, ne posledice

Zadužbina "Andrejević" promovisaće svoj novi rekord - više od 1.200 objavljenih naučnih dela sutra (12) u Kolarčevoj zadužbini.

Na svečanoj prezentaciji srpski fond naučnih knjiga biće bogatiji za novih 27 naučnih monografija, u književnosti, umetnosti, prirodnim, društvenim, medicinskim i tehničkim naukma.

"Glavni pokazatelj kvaliteta objavljenih radova mladih naučnika je u tome, što se povećava broj citata koje iz njih uzimaju drugi stvaraoci u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i svetu", kažu u Zadužbini.

Prof. dr Kosta Andrejević, glavni i odgovorni urednik ističe, da u Zadužbini, prilikom izbora naučnih dela na svojim konkursima, prednost daju radovima koji doprinose otkrivanju i lečenju uzroka, a ne posledica krize.

"To je značajno bogatstvo za konkretno prevetivno delovanje na naučnim, a ne politikantskim osnovama. Tako 21 godinu i ne misle da stanu, iako su sve siromašniji i mladi naučnici i Zadužbina. Na svečanosti će biti otvoren i 39 konkurs za izdavanje novih naučnih dela mladih stvaralaca",  ističu iz Zadužbine "Andrejević".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.