Nastavljeni radovi na obnovi Muzeja savremene umetnosti

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni radovi na obnovi Muzeja savremene umetnosti

BEOGRAD, 26. novembra 2014. (Beta) - Obnova zgrade Muzeja savremene umetnosti na Ušću u Beogradu nastavljena je u sredu, a do kraja 2014. godine za popravku krova izdvojeno je 20 miliona dinara, izjavio je direktor te ustanove Jovan Despotović.

Despotović je novinarima posle obilaska Muzeja savremene umetnosti rekao da će to zdanje biti obnovljeno do 20. oktobra 2015, kako je i najavljeno, odnosno do 1. septembra 2015. kako bi se pripremila nova stalna postavka i proslava 50 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << osnivanja te ustanove.

Prema njegovim rečima, za potpunu obnovu Muzeja savremene umetnosti obezbedjeno je iz budžeta Srbije oko 1,1 milijarde dinara, a svi izbori izvodjača radova i ostale procedure sprovodiće se po hitnom postupku.

"Posle sprovedenog tendera izabrali smo izvodjača za popravku krova koja mora biti uradjena pre zime, da bi se sprečilo prokišnjavanje i obezbedili uslovi za unutrašnje radove", rekao je Despotović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Počela sanacija krova zgrade na Ušću

Izvor: Politika, 26.Nov.2014

Noviteti u Muzeju savremene umetnosti biće znatni: od fotosenzitivnih stakala, preko specijalnog osvetljenja pa do najsavremenijeg sistema hlađenja. – Fasada se skida na proleće..Radovima na krovu zdanja na Ušću, koje je za javnost zatvoreno od 2007. godine, juče je počela druga faza rekonstrukcije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.