Nagrada Plavi čuperak Dejanu Aleksiću

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Plavi čuperak" Dejanu Aleksiću

Književna nagrada "Plavi čuperak" dodeljena je Dejanu Aleksiću za roman "Cipela na kraju sveta", u izdanju Kreativnog centra iz Beograda.
Međunarodni centar književnosti za decu "Zmajeve dečje igre" u Novom Sadu ustanovio je prošle godine novo priznanje za literaturu namenjenu deci i mladima, obeležavajući pola veka od izlaska iz štampe zbirke pesama "Plavi čuperak" Miroslava Antića, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.
U januaru su upućeni pozivi na adrese 60 pisaca, kritičara i izučavalaca književnosti za decu s molbom da svako sačini listu pet najboljih naslova domaćih autora, objavljenih minule godine.
Pozivu se odazvalo njih 47 nominujući ukupno 39 naslova za nagradu "Plavi čuperak", a najveći broj glasova, ukupno 33, članovi velikog žirija dali su Aleksićevom romanu.
Nagrada će autoru biti uručena 2. aprila, na Međunarodni dan dečje knjige, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dejanu Aleksiću nagrada "Plavi čuperak"

Izvor: Blic, 03.Mar.2015

Zmajeve dečje igre saopštile su da je dobitnik književne nagrade “Plavi čuperak” Dejan Aleksić za roman “Cipela na kraju sveta”...Ta institucija je, obeležavajući pola veka od izlaska iz štampe zbirke pesama “Plavi čuperak” Miroslava Antića, ustanovila prošle godine novo priznanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.