Morisi u Ljubljani i Skoplju

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morisi u Ljubljani i Skoplju

Britanski rok muzičar i pesnik Morisi, bivši frontmen "Smitsa", nastupiće u oktobru u Ljubljani i Skoplju, u okviru nove evropske turneje. Morisi će nastupiti 10. oktobra u Hali Tivoli u Ljubljani, a 16. oktobra u SRC Kale u Skoplju.

Morisi je trenutno na turneji u SAD, a prema rasporedu njegovih koncertnih aktivnosti na zvaničnoj Fejsbuk strani, tokom septembra će imati nekoliko nastupa u Evropi, uključujući Britaniju, Francusku, Belgiju, Nemačku, Italiju i Švajcarsku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Između Ljubljane i Skoplja trebalo bi da nastupi i 12. oktobra u Budimpeštii dva dana kasnije u Bukureštu, kako je najavljeno na njegovom fan sajtu "True to you", kojem dojavljuje nove planove.

Jedan od najuticajnijih muzičara u svetu, kako ga je okarakterisao časopis “NME”,

Karte u prodaji

Ulaznice su već u prodaji po promotivnim cenama. Karte za Morisijev nastup u Hali Tivoli koštaju do 21. avgusta 34,5 evra (potom će biti 43). Fan pit ulaznice su 49 evra, a VIP koštaju 59 evra, saopštila je koncertna agencija Mars, koja dovodi 2. avgusta u Ljubljanu i američku pank ikonu Peti Smit. Karte za skopski koncert, koji organizuje Avalon produkcija, koštaju 1.000 denara (parter), 1.200 (tribine) i 1.500 denara (fan pit).

Stiven Patrik Morisi poznat je po koncertima koje karakteriše provokativnost i emotivnost, u šta je mogla da se uveri i publika u Beogradu i Zagrebu krajem 2014. godine.

Zakleti vegetarijanec, borac za prava životinja, oštar politički kritičar bez dlake na jeziku i protivnik britanske monarhije, Morisi je svoje misli detaljno otkrio u autobiografiji “Morrissey”, objavljenoj 2013. godine koja je dostigla rekordnu prodaju u Engleskoj i važi za najtiražniju muzičku biografiju.

Morisi je na sebe najpre skrenuo pažnju kao frontmen kultnih "Smitsa", jedne od značajnijih britanskih grupa koja je bila neka vrsta mosta između novog talasa i brit popa.

Intelektualnim i poetskim tekstovima, koji su se pretežno doticali romantike i otuđenosti, "Smitsi" su stekli vernu publiku i ostvarili uticaj i na mnoge druge bendove, među kojima su i "Oasis", "Blur", "Suede", "Pulp", "OutKast", "Radiohead", "Arcade Fire"...

Posle četiri slojevita albuma, Smitsi su 1987. prestali da rade, a Morisi je započeo plodnu solo karijeru.

Prošle godine mu je izašao deseti album “World Peace Is None of Your Business” koji je predstavio i na koncertima u Beogradu i Zagrebu.

U Beogradu je tom prilikom prvi put nastupio, dok je u Zagrebu održao povratnički koncert, budući da je 2006. već gostovao kao jedna od prvih stranih zvezda festivala InMusic. Tada je oduševio i publiku novosadskog Exita.

Morisi je ranije bio najavio da namerava da se povuče sa scene posle 55. rođendana, a prošle godine je potvrdio i da se lečio od raka, te da se uspešno oporavio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.