Milorad Mandić - direktor Pozorišta Boško Buha

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Mandić - direktor Pozorišta Boško Buha

Milorad Mandić, glumac Pozorišta Boško Buha, imenovan je na sednici Skupštine grada Beograda, za direktora Pozorišta.

Milorad Mandić diplomirao je glumu na FDU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Na svojoj matičnoj i na mnogim drugim scenama odigrao je preko trideset pozorišnih komada, snimio preko dvadeset igranih filmova, preko petnaest TV serijala. Na poziciji v.d. direktora Pozorišta Boško Buha, ustanove kulture od nacionalnog značaja, je od februara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine, a član je ansambla od 1987. godine, kada je debitovao u predstavi „Bajka o Vuku i Srbima“ Milovana Vitezovića u režiji Milana Karadžića.

Za uloge u “Putu oko sveta” i “Bogojavljenskoj noći” dobio je godišnju nagradu kuće Gita Predić Nušić. Pored godišnjih nagrada svoje kuće, dobitnik je i Zlatnog ćurana na festivalu Dani komedije u Jagodini, dve nagrade Joakim Vujić, Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Beograda, itd.

Značajan deo svoje bogate karijere posvetio je upravo najmlađima. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih snimio je preko dvesta sedamdeset epizoda serije „Bajke za laku noć“, kao i popularnu dečju emisiju „S one strane duge“, i tada je postao jedan od najprepoznatljivijih i najcenjenijih glumaca za decu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.