Milioni evra za obnovu Pompeje nepravilno utrošeni

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni evra za obnovu Pompeje nepravilno utrošeni

Milioni evra, namenjeni obnovi arheološkog nalazišta u Pompejima u Italiji, potrošeni su na neodgovarajući način, smatraju italijanski finansijski inspektori.

Finansijska policija, sa sedištem u Napulju, zaplenila je skoro 5,8 miliona evra od bivšeg zvaničnika zaduženog sa spašavanje ostataka grada Pompeje.

Još devet zvaničnika odgovaralo je na pitanja inspektora o načinu trošenja sredstava za obnovu ove poznate italijanske turističke atrakcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zaplena je usledila nakon istrage suda koji nadgleda javnu potrošnju.

Istražioci veruju da je 2010. godine došlo do "prekomernog trošenja sredstava" za postavljanje predstave u Velikom pozorištu Pompeja. Oni tvrde da nikada nije raspisan tender, kao i da je potrošnja premašila zadate okvire.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.