Mark Olson 28. jula u Domu omladine

Izvor: B92, 26.Jul.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Olson 28. jula u Domu omladine

Mark Olson, osnivač, pevač i gitarista grupe "The Jayhawks", i perkusionistkinja i pijanistkinja Ingun Ringvold održaće koncert 28. jula u Domu omladine Beograda, najavila je danas koncertna agencija "Rock svirke"

Američki muzičar i kantautor bio je osnivač alternativnih kantri bendova "Jayhawks" i "Original Harmony Ridge Creekdippers".

Olson je osnovao "Jayhawks" 1985. godine zajedno sa pevačem i gitaristom Gerijem Lourisom. Bend je 1987. godine objavio "Blue >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Earth", a potom je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom "Def American" za koju su izdali "Hollywood Town Hall" 1992.

Posle uspešnog singla "Waiting For The Sun" i turneje bend se vratio u studio gde je snimio album "Tomorrow the Green Graš" (1995).

Iste godine, posle uspešnog singla "Blue", Olson je napustio "Jayhawks" da bi negovao suprugu Viktoriju Vilijams, koja je sredinom osamdesetih bila jedna od najautentičnijih pojava na američkoj folk sceni, a 1992. obolela od multipla skleroze.

Njen menadžer je sledeće godine okupio vrhunske muzičare i prijatelje koji su na albumu "Sweet Relief" obradili njene pesme da bi prikupili novac neophodan za njeno lečenje.

Olson je 1997. osnovao "The Original Harmony Ridge Creekdippers" sa kojima je objavio albume "Pacific Coast Rambler" i "Zola and the Tulip Tree", a 2000. autobiografski album "My Own Jo Ellen".

Svoj prvi solo album je objavio 2007. godine pod nazivom "The Salvation Blues", nakon čega je krenuo na turneju po Evropi i Americi zajedno sa violinistom Mišel Gazičem i perkusionistom i pijanistkinjom Ingun Ringvold.

Zajedno su odsvirali preko 300 koncerata da bi sa Gerijem Lourisom 2008. objavio album "Ready for the Flood", a nakon toga i solo album "Many Colored Kite" (2010). "Jayhawks" su se ponovo okupili 2011. godine i snimili album "Mockingbird Time".

Bend je krenuo na novu turneju, ali Olson je 2012. godine ponovo napustio sastav i njegov novi solo album "Good-bye Lizelle" izašao je 2014. godine.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a i u Felix Shop-u po pretprodajnoj ceni od 800, a na sam dan je potrebno izdvojiti 1.000 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mark Olson u Domu omladine Beograda

Izvor: DANuBeogradu.rs, 26.Jul.2017

U petak, 28. jula od 21.00, nastupiće Mark Olson, pevač i gitarista grupe The Jayhawks. ​​Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a i u Felix Shop-u po pretprodajnoj ceni od 800 RSD, a na sam dan je potrebno izdvojiti 1000 RSD. Podršku će mu pružiti Željko...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.