Marčelo i Raid vaš uče da pišete pesme i miksujete

Izvor: B92, 20.Dec.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo i Raid vaš uče da pišete pesme i miksujete

Besplatnu radionicu na temu "Reči i pisanje tekstova pesama" održaće danas u malom klubu Domu omladine muzičar i pisac Marčelo zajedno sa kompozitorom i di-džejem Radetom Sklopićem Raidom.

Marčelo (Marko Šelić) je posvećen muzičar i istaknut tekstopisac, poznat po svojim socijalno-angažovanim tekstovima. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova.

"Mislim da je zanimljivo čuti od samih autora kako savladavaju izazove i kreativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probleme, a to može biti primamljivo i onima koji prosto cene nečiji rad i zanima ih da pomalo zavire iza kulisa, iako se sami ne bave istim zanimanjem", kaže taj mužičar.

On smatra i da onima koji se bave time može biti korisno. "To vidim kao druženje neformalnog karaktera u opuštenoj atmosferi kada će svako ima priliku da postavi pitanje i dobije odgovor. Lepo je razgovarati o tome da pesme ne nastaju magijom, nego se iza toga krije krvav rad. Dobro, ne baš krvav - više znojav", istice on.

Marčelo smatra da je to važna tema u trenutnoj instant eri, "kad svako samo želi da bude pobednik, ne i da se presamiti od rada i truda da bi to ostvario".

Di-džej Raid jedan je od najbliskijih Marčelovih prijatelja i saradnika gotovo čitavu deceniju. Bavljenje muzikom započeo je u Švajcarskoj, gde se još kao petnaestogodišnjak predano posvećuje gramofonu - a već sa 18 pobeđuje na švajcarskom takmicenju u ovoj disciplini.

Najveći uspeh je gostovanje na di-džej Revolution-ovom albumu "King of the Decks", gde se kao nova nada našao medu legendama kao što su Q-Bert, Premier i Jazzy Jeff.

U Srbiju se vratio 2010. godine i do danas drži prvu di-džej radionicu kod nas. Uradio je muziku za predstave Zajedno sami, Klasni neprijatelj (DADOV) i Istraživač noćnih mora (Pozorište mladih, Novi Sad), kao i pesmu za novi album Kolibrija, kojim naš najpoznatiji dečiji hor obeležava pedesetogodišnjicu postojanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.