Mama mia pedeseti put za kraj sezone Pozorišta na Terazijama

Izvor: RTS, 26.Jun.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mama mia" pedeseti put za kraj sezone Pozorišta na Terazijama

Dok se publika polako seli na letnje festivale, pozorišta sumiraju sezonu. Pozorište na Terazijama ističe da je dokaz da su uspešno radili, prosečna popunjenost gledališta, koja je bila veća od 90 odsto. Jedino muzičko pozorište u regionu, sezonu je završilo pedesetim izvođenjem mjuzikla "Mama mia".
Parola ''koliko para toliko muzike'' doslovce važi za srpski Brodvej, koji iako najviše košta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posluje u plusu. Nekada i po četiri nova naslova u sezoni, u ovoj samo jedan. Publika ipak odana repertoaru na kojem je i Brodvej i domaći mjuzikl.

"Mi smo počeli da razvijamo domaći brend od Maratonaca, taj brend je vrhunac doživeo u Zoni Zamfirovoj, i sada nastavljamo. Na jesen će prvi put kao mjuzikl biti izveden Branislav Nušić i 'Mister dolar' u režiji Vladimira Lazića", kaže direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja.
Statistika pozorišta beleži više od 65 hiljada gledalaca u ovoj sezoni (što znači da praznih mesta u sali nije bilo), popuste, akcije, 350. izvođenje predstave ''Neki to vole vruće'' i već 50. ''Mama mie'' koja je hit u celom regionu i zbog koje se dolazi u Beograd.
"Abini hitovi su ti koji dižu na noge, ali i dramska situacija koja otkriva toliko istina o životu uopšte. Uživanje je, lepota je, naravno pošto je 50. izvođenje nekako smo sigurniji, možemo komotniji da budemo u svojim ulogama ali uživamo podjednako kao i onog dana kada je bila premijera", kaže glumica Milena Živanović.
Nušić ovog decembra, ''Fantom u operi'' sledećeg. Pozorište na Terazijama obezbedilo je ekskluzivno pravo da jedan od najvećih mjuzikla svih vremena bude izveden na srpskom jeziku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.