Letnja škola kao škola

Izvor: SEEcult.org, 31.Maj.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnja škola kao škola

Stacion – centar za savremenu umetnost u Prištini organizuje u julu novo izdanje edukativnog projekta “Letnja škola kao škola” (Summer School as a School – SSAS) koji obuhvata seriju stručnih seminara u oblasti umetničkog obrazovanja i produkcije, uz prateća javna predavanja i prezentacije, izložbe i peformanse.

Zainteresovani za učešće u projektu SSAS 2016, koji će biti održan od 3. do 18. jula u Prištini, mogu se prijaviti do 18. juna.

Projekat SSAS, održan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << prvi put 2015. godine, zamišljen je kao edukativna platforma i intervencija, koja ujedinjuje i širi kritičko znanje u vezi sa relevantnim izazovima današnjice, predstavljajući nove modele i mogućnosti umetničke edukacije i saradnje.

Predavači i saradnici kurseva u okviru SSAS 2016 osmislili su izazovan i inspirativan program za učesnike i publiku, koji obuhvata sedam kurseva u oblasti teorije i produkcije, kao i prateći program.

Među predavačima su najavljeni: Jelena Vesić i Branislav Dimitrijević, Felix Gmelin, Martin Fritz, Miran Mohar, Edi Muka, Pepi Peter Sekulich, kao i kolektiv STEALTH.unlimited (Ana Džokić i Marc Neelen).

   Paul Cézanne, The Bather, 2013, Collection of the Museum of American Art in Prishtina

Najavljena su i javna predavanja i prezentacije koje će održati Anne Barlow, Isuf Berisha, Branislav Dimitrijević, Doorman of the Salon de Feurus, Ana Džokić i Marc Neelen, Felix Gmelin, Petrit Halilaj, Vjollca Krasniqi, Joa Ljundberg, Miran Mohar, Nat Muller, Renaud Proch, Amila Ramović, Anri Sala, Leunora Salihu, Milica Tomić, Jelena Vesić, Anna Witt

SSAS je zamišljen kao razvojna platforma koja obuhvata izložbe i performanse odabranih umetnika. U okviru tog projekta, Stacion je najavio i izložbu Salon De Fleurus and Museum of American Art in Prishtina, kao i performans umetnice Selme Selman.

Stacion – centar za savremenu umetnost, u saradnji sa partnerima, želi da kroz projekat SSAS kreira jedinstvenu međunarodnu edukativnu platformu, sa sedištem u Prištini, kao i interdisciplinarni kurikulum, angažujući aktere iz regiona i šire u razmeni znanja i iskustava sa međunarodnim studentima i širom javnošću.

Stacion je pokrenuo projekat SSAS u saradnji sa Akademijom za vizuelne umetnosti (AVA) u Ljubljani, a tokom 2016. godine partneri su i Independent Curators International (ICI) iz Njujorka, press to exit iz Skoplja i ArsAevi iz Sarajeva.

Više o projektu SSAS, načinu prijavljivanja i kotizaciji,  moguće je naći na sajtu Staciona, kao i u rubrici Konkursi portala SEEcult.org

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.