Leteći pilav večeras u Parobrodu

Izvor: Akter, 27.Mar.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leteći pilav večeras u Parobrodu

Knjiga antropoloških eseja o hrani "Leteći pilav" Svetlane Slapšak, biće predstavljena u 19 sati u Ustanovi kulture Parobrod

O knjizi će govoriti profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Ildiko Eldei, izdavač Ivan Čolović i autorka.

U osvrtu na zaboravljanje društvenog identiteta, autorka iznosi uvid u najteže "bolesti" evropske kulture i dokazuje da je hrana nosilac ne samo antropoloških, nego i političkih sadržaja, navodi se u najavi.

Knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sadrži eseje kao "paket sećanja" i svojevrsnu autodeskripciju istorijskih, društvenih i kulturnih okolnosti koje ukazuju da je hrana u popularnoj kulturi i medijima najtraumatičniji aspekt promena svakodnevice savremenog čoveka.

Svetlana Slapšak bila je profesor i koordinator studijskih programa na Institutu humanističkih nauka u Ljubljani, a na tragu svojih profesora i uzora Veselina Čajkanovića i Vojislava Djurića, u knjizi "Leteći pilav" otvara neočekivane antropološke teme.

Knjigu "Leteći pilav" objavila je edicija Biblioteka XX vek.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.