Kuhinja sveta: Predstavljanje Švedske u Grockoj

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuhinja sveta: Predstavljanje Švedske u Grockoj

Centar za kulturu Grocka u subotu 20. decembra predstavlja kulturu Švedske i Anu Ćurčin u okviru programa "Kuhinja sveta".

Na radionici kulinarstva 20. decembra od 15 do 17h u OŠ “Ilija Garašanin” u Grockoj, mladi polaznici radionice imaće priliku da uz pomoć kuvara Larsa Ekberga nauče kako da sami spreme tri švedska nacionalna jela.

"Šveđani su poznati kao veliki gurmani. Osnova švedske kulinarske kulture su specijaliteti od lososa, haringe, divljači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šumskih plodova i gljiva; prepoznatljiva je po korišćenju kvalitetnih namirnica za pripremu jela, ali i po odličnom ukusu, kreativnom i inovativnom pristupu, dizajnu i igri boja za stolom.

Prezentacija švedske kulture počeće u 18h degustacijom hrane pripremljene na radionici i osvrtom na švedsku kulturu, umetnost, istoriju i zanimljivosti (pričaćemo i o Vikinzima i svima poznatoj curici Pipi Duga Čarapa :) ), nakon čega će uslediti koncert Ane Ćurčin."

Program se realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske, u čije će ime prezentaciji prisustvovati gospođa Nataša Zoranović-Divić, asistent g-dina Kristera Aspa, ambasadora Kraljevine Švedske u RS, i već pomenuti Lars Eksberg. Podršku programu pružila je OŠ “Ilija Garašanin” u Grockoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.