Kritika ocrnila Bočelijevog Turandota

Izvor: Akter, 01.Avg.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritika ocrnila Bočelijevog Turandota

Italijanski pevač Andrea Bočeli objavio je 11. snimak opere, ovog puta u ulozi tenora u "Turandotu" Đakoma Pučnija, ali je izvođenje dobilo negativne kritike uz ocenu da je "dokaz neozbiljnih ambicija i najsposobnijeg pop izvođača da nastupa kao operski pevač"

Opera "Turandot" poznata je po ariji "Nessun dorma" (Nema sna), a još više po tome kako je čuveni italijanski tenor Lučano Pavaroti izvodio tu istu ariju.

Kako navodi AP, od uvodne scene Bočelijev glas >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je "tanak", bez "herojskog zanosa" koji prati ovako zahtevne uloge, a Amerikanka Dženifer Vilson natpevala je Bočelija u sceni zagonetke.

Medu izvođačima su i Italijanka Džesika Nučo i moćni ukrajinski bas Aleksander Cimbaljuk. Dirignet je Zubin Mehta koji je prema oceni kritike odlično uradio posao.

Ipak, preporuka kritike je da, ako slušate operu prvi put, za pravi doživljaj treba da se opredelite za Mehtin snimak opere iz 1972. godine - sa Pavarotijem, australijskim sopranom Džoan Saterland (poznata po tome da nikad nije izvodila ovu operu na sceni), čuvenim španskim sopranom Monserat Kabalje i Nikolajem Đaurovim, bugarskim pevačem koji je bio jedan od najpoznatijih operskih basova.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.