Konkurs za festival kratkog filma u Gornjem Milanovcu

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za festival kratkog filma u Gornjem Milanovcu

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za Treći festival kratkog filma "Kratka forma", manifestaciju međunarodnog karaktera koja će biti organizovana od 19. do 27. septembra u pomenutom gradu

Festival je namenjen svim ljubiteljima sedme umetnosti, a ideja mu je da predstavi glavne pravce i stilove kratkog filma, neguje i promoviše umetničke vrednosti, da inicira kontakte filmskih radnika, autora i publike i predstavi najnovija ostvarenja iz produkcije kratkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmova.

Festival ima četiri takmičarske kategorije, i to: mikro film (do 1 minuta), mini film (od 1 do 3 minuta), kratki film (od 3 do 15 minuta) i filmsko stvaralaštvo dece i omladine (do 15 minuta, uzrast do 19 godina).

Autori, producenti, distributeri ili filmske škole (pravno ili fizičko lice) festivalske prijave i potrebnu dokumentaciju treba da dostave organizatoru najkasnije do 1. maja (datum poštanskog pečata), a na Festivalu će biti prikazani samo filmovi proizvedeni posle 1. januara 2013. godine.

Festival ima dva međunarodna žirija, i to za kategorije mikro, mini i kratki film i za kategoriju filmsko stvaralaštvo dece i omladine.

Nagrade Festivala su: Gran pri i tri ravnopravne prve nagrade za najbolji film u svakoj kategoriji, a tu su i nagrade za najbolji film u kategoriji dečjeg (uzrast do 15 godina), odnosno omladinskog filmskog stvaralaštva (uzrast od 15 do 19 godina).

Odluke o nagradama oba žirija donose na javnom žiriranju, gde publika može da iznese svoje mišljenje, da polemiše sa članovima žirija ili da svojim analizama utiče na njihove odluke.

Festivalska pravila, takmičarske propozicije i festivalska prijava se mogu preuzeti sa sajta: http://kratkaforma.kcgm.org.rs.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Treći festival poezije beogradskih osnovaca

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Jan.2015, 13:02

BEOGRAD – Kulturni centar Rakovica i Kultart raspisali su konkurs za Treći festival poezije beogradskih osnovaca „Mali pobednik“.. . Konkurs je namenjen učenicima osnovnih škola sa teritorije Beograda i otvoren je do 15. februara..  . Učesnici će biti bodovani u dve kategorije:.  . I...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.