Klaudija Kardinale na glavnom plakatu 70. Kanskog festivala

Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klaudija Kardinale na glavnom plakatu 70. Kanskog festivala

Organizatori 70. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, koji se ove godine održava od 17. do 28. maja, saopštili su da će zaštitno lice na velikom plakatu festivala biti italijanska glumica Klaudija Kardinale.

Plakat prikazuje stilizovanu fotografiju glumice na jednom rimskom krovu 1959. godine na kojoj je "radosna, slobodna i smela", što je moto ovogodišnjeg festivala, naveli su organizatori.

Klaudija Kardinale, rođena 1938. godine, proslavila se u filmovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Osam i po" (1963) kultnog italijanskog reditelja Federika Felinija i "Bilo jednom na divljem zapadu" (1968), drugog velikog reditelja "špageti" vesterna, Serđa Leonea.

Španski reditelj Pedro Almodovar će biti predsednik žirija 70. Kanskog festivala, a domaćin ceremonije italijanska glumica Monika Beluči.

Organizatori festivala će polovinom aprila saopštiti spisak filmova u konkurenciji za Zlatnu palmu.

Nagradu Kanskog festivala prošle godine je dobio britanski reditelj Ken Louč za ostvarenje "Ja, Danijel Blejk", socijalno angažovanu dramu o borbi nezaposlenog čoveka da dobije socijalnu pomoć.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Klaudija Kardinale na plakatu Kanskog festivala

Izvor: Beta, 30.Mar.2017

Organizatori 70. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, koji se ove godine održava od 17. do 28. maja, saopštili su da će zaštitno lice na velikom plakatu festivala biti italijanska glumica Klaudija Kardinale.Plakat prikazuje stilizovanu fotografiju glumice na jednom rimskom krovu 1959. godine...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.