Kako je spavati u muzeju?

Izvor: B92, 04.Avg.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je spavati u muzeju?

Programom Muzej u srcu grada, Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Muzeju Vuka i Dositeja uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore.

Ove sedmice će posetioci biti u prilici da uživaju u zvucima gitare, vajarskoj radionici, u muzej dođu sa ljubimcima, a deca i da prespavaju, navodi se u saopštenju Narodnog muzeja u Beogradu.

U četvrtak, 6. avgusta, uveče, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja nagrađivani učenici Srednje muzičke škole "Kosta Manojlović“" iz Beograda, Dimitrije Ninković, Ana Havran i Marina Domonji održaće koncert klasične gitare.

Dok bake i deke uživaju uz stručno vođenje kroz osnovnu postavku Muzeja, njihovi unuci i unuke će se u petak, 7. avgusta, od 10 do 12 sati zabaviti uz interaktivni sadržaj Dečjeg kluba Narodnog muzeja.

Za vajarsku radionicu je rezervisana subota, 8. avgust, a istog dana od 19 sati biće i Noć u Muzeju. Deca uzrasta između sedam i deset godina koji se pitaju šta se dešava u muzeju kada se pogase svetla i posetioci i veći deo zaposlenih napuste zgradu, mogu da prespavaju u muzeju. Osluškujući svaki deo muzeja deca će provesti noć u Muzeju Vuka i Dositeja u društvu dva kustosa i naučiti šta se sve nalazi u Muzjeju i kako on izgleda tokom noći uz niz kreativnih aktivnosti.

Druga nedelja u mesecu - 9. avgusta rezervisana je za posetioce koji svoje ljubimce mogu dovesti i ostaviti u dvorištu muzeja, gde će, dok oni uživaju u obilsku izložbi, ljubimci moći uz slatkiš, svežu vodu i prijatan ambijent da ih sačekaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zanimljivo! Prespavajte u muzeju!

Izvor: Mondo, 04.Avg.2015

Programom Muzej u srcu grada, Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Muzeju Vuka i Dositeja uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore...Foto: MONDO, Petar Stojanović..Ove sedmice će posetioci biti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.