Jesenja izložba ULUS-a

Izvor: Studio B, 24.Nov.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenja izložba ULUS-a

U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" danas će biti otvorena tradicionalna Jesenja izložba na kojoj će se predstaviti 73 autora različitih generacija i umetničkih poetika.

To će biti jedan od mogućih pregleda onoga što se trenutno dešava u beogradskim ateljeima, počev od generacije koja je već pola veka na našoj likovnoj sceni do stvaralaštva najmlađih članova ULUS-a kojima je to tek prvo izlaganje.

Parcijalnim uvidom nije moguće odrediti prave karakteristike >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << savremene likovne umetnosti i zbog toga je namera Umetničkog saveta, koji je koncipirao izložbu, više da pruži informaciju nego da prosuđuje, navedeno je u saopštenju ULUS-a.

Polazna premisa za koncipiranje ovogodišnje postavke je svest o izmenjenom vremenu koje nudi nove sadržaje i zato traži nove uslove posmatranja i saznavanja, a načiniti od jedne izložbe portret likovnog stvaranja našeg vremena bila bi svakako neostvarljiva ambicija.

Sam život te tradicionalne likovne manifestacije puni je novim sadržajima i izložbu bi trebalo shvatiti kao prostor za ogledanje samih umetnika, a umetnička dela kao ogledala pojedinaca, društva i vremena.

Pravilnik izložbe utvrđuje i objašnjava kriterijume po kojima je vršen izbor eksponata, a način na koji je komponovana izložba pre podstiče niz pitanja nego što daje odgovore.

Nagradu Jesenje izložbe 2014. dobili su vajar Tomislav Todorović i multimedijalni umetnik Selman Trtovac.

Prva Jesenja izložba priređena u tek izgrađenom Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u januaru 1929. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.