Javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

Izvor: SEEcult.org, 24.Nov.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije objavilo je 24. novembra dugoočekivani Nacrt izmena i dopuna Zakona o kulturi, koji predviđa niz novina, a tim povodom poziva sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu do 15. decembra.

Prezentacije i rasprave o nacrtu tog zakona biće održane već 26. novembra u 11 sati u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 28. novembra u 11 časova u Niškom kulturnom centru u Nišu, a 3. decembra u 11 sati u Narodnoj biblioteci >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Srbije u Beogradu.

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je stručnu javnost i sve zainteresovane da se uklјuče u javnu raspravu i konstruktivnim predlozima doprinesu optimalnim zakonskim rešenjima u kulturi, kao jednoj od klјučnih oblasti društva.

Nacrt zakona moguće je preuzeti sa sajta Ministarstva kulture i informisanja koje će, po okončaju javne rasprave, sačiniti novu verziju tog zakonskog predloga i uputiti resornim ministarstvima na mišlјenje.

Nacrt zakona nalazi se i u PRILOGU, kao i formular za primedbe i komentare.

Srbija je dobila u avgustu 2009. godine krovni Zakon o kulturi posle 17 godina, koji je najavljivan kao prekretnički, ali je jos u vreme usvajanja praćen burnim reakcijama i negodovanjem dela javnosti. Kao poseban problem pokazala se proteklih godina njegova primena koja je bila selektivna.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama zakona o kulturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014

Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo je danas javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi, koja će trajati od 24. novembra do 15. decembra...Prezentacije i rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi održaće se u Novom Sadu, 26. novembra u kamernoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.