Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba skulptura Perića i Gagasa u Novom Sadu

Izložba skulptura, slika i crteža, autora Miodraga Perića iz Novog Sada i Sarantisa Gagasa iz Soluna biće otvorena u ponedeljak od 20 sati u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Izložba će biti presek kao i prikaz trenutnog rada ova dva umetnika. Gagasovi radovi slike (inskripcije) su konceptualna vizualizovana razmisljanja o vremenu pretočena u apstraktnu sliku. Skulpture Miodraga Perića zadiru u polje eksperimenta sa kožom, kostima, rogovima i perjem, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegove objekte čini tako poznatim, ali i tako izvan konteksta vremena.

Miodrag Perić (50) živi i radi u Novom Sadu, diplomirao je na Akademiji umetnosti u rodnom gradu, odsek vajanje. Član je Udruženja evropskih umetnika u Esenu (Nemačka) i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, SULUV-a. Nјegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta.

Sarantis Gagas (45) živi i radi u Solunu. Aktivan je na međunarodnoj sceni od 1989. godine. U prezentaciji njegovog rada izdvaja se učešće na 25. Aleksandrijskom bijenalu, na 15. Lulea bijenalu u Švedskoj i na 1. Bijenalu papira u Sofiji.

Izložba će trajati do 8. oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.