Izložba rok fotografija Nemanje Đorđevića

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba rok fotografija Nemanje Đorđevića

Izložba Nemanje Đorđevića, beogradskog rok fotografa, biće otvorena sutra u Bifeu Ventil, a na njoj će predstaviti novi ciklus fotografija pod nazivom "Senke zvuka".

Ovom postavkom on pokušava da otkrije svoje istraživanje u okviru rok fotografije, koja već punu deceniju zaokuplja njegovu pažnju.

Fotografije Đorđevića odlikuju preciznost i tehnička besprekornost. Nadogradnjom tih kvaliteta i pažljivim izborom prizora uspeo je da izgradi svoj prepoznatljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stil.

Zajedničko svim fotografijama je to što prostor i udaljenost prestaju da budu bitni, a identitet uslikanih izvodjača ostaje nepoznat.

Gubljenjem identiteta, autor težište bitnosti prenosi sa spoljašnjeg prizora na unutrašnji, sa spektakla na preobražaj, navodi istoričarka umetnosti Jelena Soldo.

Pred tim fotografijama stiče se utisak beskonačnog trajanja, kao da se jednoj tački sakupljaju svi elementi stvarnosti i stvaraju jednu harmoniju i jedinstvo.

"Uhvaćeni u trenutku, meditativnom, kao da nam poručuje da oslušnemo tišinu i uživamo u trenutku. Gledajući Nemanjine fotografije čućemo muziku", ocenjuje Soldo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.