Izložba Art tura na Aerodromu Nikola Tesla

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Art tura" na Aerodromu "Nikola Tesla"

U prostorima Aerodroma "Nikola Tesla" otvorena je izložba "Art tura", koju čini izbor vrhunskih reprodukcija remek-dela iz zbirki Narodnog muzeja.
Predstojeća dva meseca posetioci Beograda i Aerodroma "Nikola Tesla" mogu da uživaju u "Art turi", putujućoj postavci Narodnog muzeja, koja je našoj publici premijerno predstavljena leta 2012, kada su centralne ulice grada bile ukrašene reprodukcijama vrhunskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela iz kolekcije najstarijeg nacionalnog muzeja.

"Cela akcija inpirisana je grand-turom u periodu od 17. do 19. veka. Mladi aristokrati koristili su priliku da putujući Evropom upoznaju kulturnu baštinu tog doba. Ideja je da ljudi koji danas manje putuju imaju prilike da se u neobičnim izložbenim prostorima susretnu sa umetničkim delima", rekla je Gordana Grabež, operativni direktor Narodnog muzeja.
Na stubovima odeljenja pasoške kontrole, ispred čekaonica na Aerodromu "Nikola Tesla", 17 dela inostranih i naših majstora. Renoar, Lotrek, Koro, Pikaso, Šagal, ali i naši velikani - Nadežda Petrović, Jovan Bijelić, Peđa Milosavljević...
Minut, dva ili pet ništa ne znače u odnosu na neprolaznost jednog Renoara ili Peđe Milosavljevića  
"Minut, dva ili pet ništa ne znače u odnosu na neprolaznost jednog Renoara ili Peđe Milosavljevića", kaže Zoran Stojković, izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla".
Postavka "Art tura" u novom ambijentu beogradskog aerodroma podseća i one koji dalaze i one koji odlaze iz našeg grada na deo blaga Narodnog muzeja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.